10 modern hercegnő, aki normális életet él


Kategória:
Nagyvilág, Nagyvilágban történt

Létrehozva:
2021-01-15 20:20:04

Cikk írója:
Léner Szilvia Mária


10 modern hercegnő, aki normális életet él

A legtöbb kislány arról álmodik, hogy hercegnő lesz, de ez csak keveseknek adatik meg

A mai hercegnők élete nemcsak arról szól, hogy képviselik a monarchiát a csúcskategóriás eseményeken, hanem a legtöbbjük törekszik arra, hogy álmaik, céljaik legyenek kötelező feladataik elvégzése mellett. Igyekeznek úgy élni, mint bármely más ember a világon, van köztük olyan, aki nyitott a média figyelmére, és van, aki titkolni próbálja magánéletét.

Vérbeli hercegnők következnek, akik népüknél tiszteletet vívtak ki, és ez nemcsak kecses és hiteles jellemüknek köszönhető, hanem a mindennapi életben végzett eredményes munkájuknak is.

 

A norvég hercegnő, Martha Louise

Bár a hercegnő V. Harald király és Sonja norvég királynő legidősebb lánya, mégis öccse mögött csak a negyedik a trónöröklés sorában. Fizioterápiás tanumányait Hollandiában fejezte be, de sosem gyakorolta a szakmát, mert igazi szenvedélye az irodalom. Teljes munkaidőben üzletasszonyként dolgozik. Még televízióban is nekikezdett történetek mesélésébe, emellett gyerekkönyveket is írt. Párjául egy dán írót választott, akivel három lánygyermeküket nevelték 2017-ig, amíg el nem váltak. (Két évvel később a férfi öngyilkos lett és meghalt.). Martha Louise hercegnői címét sosem adta fel, de üzleti tevékenységeiben már nem használhatja.